Κυριακή 2 Απριλίου 2017

31 Μαρτίου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Χαρακτηρισμός του υγροτόπου Βουρκάρι Μεγάρων (Ν. Αττικής) ως Περιφερειακού Πάρκου και καθορισμός ζωνών προστασίας, χρήσεων γης και όρων και περιορισμών δόμησης, καθώς και μέτρων προστασίας και διαχείρισης | Μεγάλη η συμβολή του Συντονιστικού Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου



Επιτέλους Δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα με ημερομηνία 31/3/2017 το  ΦΕΚ Α.Α.Π. 72/2017  και με τίτλο "Χαρακτηρισμός του υγροτόπου Βουρκάρι Μεγάρων (Ν. Αττικής) ως Περιφερειακού Πάρκου και καθορισμός ζωνών προστασίας, χρήσεων γης και όρων και περιορισμών δόμησης, καθώς και μέτρων προστασίας και διαχείρισης."
Παρουσιάζουμε το 1ο άρθρο:
Άρθρo 1
1. Η περιοχή του Υγροτόπου Βουρκάρι Μεγάρων χαρακτηρίζεται ως Περιφερειακό Πάρκο με σκοπό του την προστασία, διατήρηση, διαχείριση και αναβάθμιση της φύσης και του τοπίου ως πολύτιμου φυσικού πόρου, στην χερσαία και θαλάσσια περιοχή του κόλπου Βουρκαρίου, του Δήμου Μεγαρέων Αττικής, όπως τα όρια του Περιφερειακού Πάρκου καθορίζονται στο επόμενο άρθρο 2.
2. Ειδικότερα, επιδιώκεται η αποτελεσματική προστα σία του υγροτοπικού συστήματος, το οποίο περικλείεται από τη χερσόνησο της Αγίας Τριάδας και τον λόφο του μοναστηριού του Αγ. Αθανασίου προς το Πέραμα, καθώς και της περιφερειακής ζώνης αυτών και της θαλάσσιας περιοχής του όρμου του Βουρκαρίου.
Κατεβάστε το ΠΔ ΕΔΩ
--------------

Αξίζουν συγχαρητήρια στο  Συντονιστικό Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου [ΕΔΩ] και σε όλους όσοι στήριξαν τους πολύχρονους αγώνες που αναπτύχθηκαν, κόντρα στα μεγάλα και μικρά τοπικά συμφέροντα, για να δρομολογηθεί η προστασία του υγροτόπου.
 ----------------------------------------------------------------


Με ιδιαίτερη συγκίνηση θυμόμαστε την ημερίδα που είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου 2009 στα Μέγαρα με θέμα τους "Υγροτόπους της Αττικής" στη διάρκεια της οποίας, μεταξύ των άλλων, για πρώτη φορά παρουσιάσαμε δημοσίως τη Λίμνη Κουμουνδούρου ως υγροτόπου της Αττικής. [ΕΔΩ]
Περιμένουμε την ίδια καλή τύχη να έχει συντόμως και η Λίμνη Κουμουνδούρου η οποία εντάσσεται στον Ορεινό όγκο Αιγάλεω - Ποικίλου. 

 Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στο Βουρκάρι το 2016 | Οι φορείς που είχαν καλέσει τους πολίτες να γνωρίσουν και να προστατέψουν τον υγρότοπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου