Σάββατο 22 Απριλίου 2017

23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου | World Book Day

Σελιδοδείκτης των ΦτΦ -  Παγκόσμια Ημέρα Βιλβίου | World Book Day

Το διάβασμα κάνει καλό στην Υγεία.
... και για αυτό παρουσιάζουμε το EarthEd Rethinking Education on a Changing Planet
 --------------

  -------------------------------
 Σύντομο Ιστορικό για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου


Η 23 Απριλίου είναι μια συμβολική ημερομηνία για την παγκόσμια λογοτεχνία. Είναι η ημερομηνία που το 1616 κατά την οποία πέθαναν ο Θερβάντες, ο Σαίξπηρ και η Ίνκα Γκαρτσιλάσο ντε λα Βέγκα. Είναι επίσης η ημερομηνία γέννησης ή θανάτου και  άλλων σημαντικών συγγραφέων, όπως ο Maurice Druon, ο Haldor K.Laxness, ο Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, ο Josep Pla και ο Manuel Mejía Vallejo.
Η Γενική Διάσκεψη της UNESCO που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι καθιέρωσε την 23η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
---
 Στην Καταλονία, την ημέρα αυτή εορτάζεται η Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων, μία τοπική παραλλαγή της Γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, που συνδυάζεται με την εορτή του προστάτη της περιοχής, Αγίου Γεωργίου. Με το σύνθημα «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», ο άνδρας θα χαρίσει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο κι αυτή θα του το ανταποδώσει με ένα βιβλίο.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, ο περίφημος δρόμος της Βαρκελώνης «Λα Ράμπλα», η πιο ζωντανή γωνιά της πόλης, «ο μόνος δρόμος, που δεν ήθελα να τελείωνε ποτέ», όπως είχε πει κάποτε ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Εκτιμάται ότι μόνο την ημέρα αυτή διακινούνται στη Βαρκελώνη 500.000 βιβλία και 4 εκατομμύρια τριαντάφυλλα. [ΠΗΓΗ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ]

Εκδηλώσεις για το βιβλίο στην Αθήνα ΕΔΩ  ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου