Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

5+6/11/2011: Περιποίηση Αναδάσωσης Ντούρου στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας


Αρχικά διαβάστε ένα μικρό βιογραφικό για τον πρώην δασάρχη Πάρνηθας ΕΔΩ.

Στη συνέχεια διαβάστε για την αναδάσωση που έγινε πέρσι στην Πάρνηθα ΕΔΩ

Ένα χρόνο αργότερα ο ΕΔΑΣΑ και η ΑΝΙΜΑ μας καλούν να συνεχίσουμε την προσπάθεια περιποίησης της έκτασης που είχαν "υιοθετήσει" προς τιμή του Γεώργιου Ντούρου:
Aγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Σε συνέχεια της περσινής αναδασωτικής προσπάθειας, ο ΕΔΑΣΑ και η ΑΝΙΜΑ συνεχίζουν και φέτος με την περιποίηση της έκτασης που έχουν "υιοθετήσει" προς τιμή του πρώην Δασάρχη Πάρνηθας Γιώργου Ντούρου.
Θυμίζουμε ότι πέρσι φυτεύτηκαν εκατοντάδες δέντρα  και φέτος με την συμβολή όλων σας θα προχωρήσουμε σε εργασίες περιποίησης (διαμόρφωση λάκων κτλ.)  και αντικατάστασης δενδρυλίων όπου αυτό είναι αναγκαίο. 
Το ραντεβού μας είναι για το Σάββατο και την Κυριακή, 5 και 6 Νοεμβρίου 2011 στις 09.30 στην θέση Παλαιοχώρι(στο φυτώριο της Αγίας Τριάδας, στην πηγή Παλαιοχώρι). Από εκεί θα μετακινηθούμε μαζικά προς την περιοχή αναδάσωσης. Πάρτε νερό και κολατσιό και ντυθείτε κατάλληλα και ζεστά για την περίσταση.  Υπολογίσουμε ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν ως τις 14.00. 
Να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού  και του Δασαρχείου Πάρνηθας, στις αναδασωτικές εργασίες μπορούν να συμμετέχουν  μόνο ενήλικες.
Σας ενημερώνουμε ότι στις 19 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει ξανά η αναδάσωση των καμμένων περιοχών του Δρυμού για το 2011-2012. Όσοι συμμετείχατε πέρσι θα ειδοποιηθείτε από τους φορείς που την οργανώνουν (Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Δασαρχείο Πάρνηθας και WWF Ελλάς) ενώ όσοι θέλετε να συμμετέχετε για πρώτη φορά φέτος δηλώστε στο parnitha.wwf.gr. Ο ΕΔΑΣΑ στηρίζει την αναδάσωση μέσω της συμμετοχής των εθελοντών του.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου