Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Κάτι σοβαρό συμβαίνει με την υγεία των κατοίκων της Μήλου και με το Περιβάλλον....



Είχαμε παρουσιάσει αρχικά το θέμα στο blog  στις 11/10/2011 μέσω του "Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου" που είναι μέλος των "Φίλων της Φύσης". Η ανακοίνωση του Ομίλου, που είχε τον τίτλο "Προτεραιότητα μας η υγεία των Μηλιών και το περιβάλλον της Μήλου",  μεταξύ των άλλων έγραφε:

[Μετά από αυτή την πληροφόρηση, και χωρίς να σταθούμε στο χαμηλότερο της περίστασης επίπεδο των αντιδράσεων και επιχειρημάτων της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου, όπως και την προσωπική επιστολή του Δημάρχου στον Υπουργό Υγείας έχουμε να τονίσουμε τα παρακάτω αυτονόητα:
- Η προάσπιση της υγείας των κατοίκων της Μήλου προηγείται από την προαγωγή των όποιων οικονομικών συμφερόντων στο νησί.
- Η εφαρμογή της απόφασης του Υπουργείου Υγείας είναι υποχρεωτική. Οι αρμόδιοι φορείς καλούνται να επιβάλλουν αυτή την εφαρμογή στην εταιρεία . Να επιβάλλουν επίσης την διεξαγωγή επαναλαμβανόμενων περιβαλλοντικών μετρήσεων στο νησί.
- Όπως αναφέρει και η έρευνα του Πανεπιστήμιου της Αθήνας στα συμπεράσματα της «… είναι εντελώς απαραίτητη η ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη τόσο νοσηρότητας όσο και θνησιμότητας η οποία πρέπει να συνεπικουρηθεί από περιβαλλοντικές μετρήσεις και φυσικοχημικές αναλύσεις της αερίου ρύπανσης στην περιοχή.»
Αν υπάρχει οποιοσδήποτε που αμφισβητεί το αυτονόητο των παραπάνω διαπιστώσεων θα θέλαμε να επιχειρηματολογήσει δημόσια.]
Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ και  την προηγούμενη ανάρτηση ΕΔΩ.

Η υπόθεση είναι σήμερα στην επικαιρότητα και αποτέλεσε μάλιστα σημαντικό θέμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ (17/11/2011). Δείτε το σχετική είδηση στο Δελτίο Ειδήσεων ΕΔΩ.

Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι η καθησυχαστική συμπεριφορά του δημάρχου Μήλου και η αμφισβήτηση των συμπερασμάτων του Υπουργείου Υγείας, όπως θα διαπιστώσετε όταν δείτε το ΔΤ του ΣΚΑΙ.

Οι πολίτες οφείλουν να υπερασπίσουν την υγεία και το περιβάλλον των κατοίκων της Μήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου