Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΔΡΑΣΕΙΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος | 5 Ιουνίου 2015 | ΦτΦ για την κλιματική αλλαγή και την COP21


ΔΡΑΣΕΙΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος | 5 Ιουνίου 2015

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece κάθε «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» συμμετέχουν στην ευαισθητοποίηση, στην ενημέρωση, στην εκπαίδευση των πολιτών για την Προστασία και την ανάδειξη του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

Για το 2015, υιοθετούμε το σύνθημα του ΟΗΕ «Seven billion dreams One Planet - Consume with care» και προετοιμαζόμαστε για μία από τις μεγάλες μάχες της ανθρωπότητας να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή, να διεκδικήσει κλιματική δικαιοσύνη, ειρήνη, επάρκεια τροφίμων, κοινωνική προστασία, δικαίωμα στην εκπαίδευση και στα κοινά αγαθά. Προετοιμαζόμαστε για την κορυφαία συνδιάσκεψη του ΟΗΕ COP21 που θα γίνει στο Παρίσι με θέμα την Κλιματική Αλλαγή, 7 και 8 Δεκεμβρίου 2015.

Οι ΦτΦ/NFGR διεκδικούν, συμμετέχουν και στηρίζουν διεθνείς κινηματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για μια COP21 στο Παρίσι, που θα απαιτήσει μια δεσμευτική συμφωνία, με δίκαιους και φιλόδοξους στόχους, για «κοινές αλλά διαφοροποιημένες ευθύνες» για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της κοινωνίας. Για την κλιματική αλλαγή και την COP21 στο Παρίσι οι ΦτΦ/NFGR θα εκδώσουν ειδική ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες.

Με αφορμή την ΠΗΠ 2015 οι ΦτΦ/ NFGR διοργανώνουν περιβαλλοντική εκδήλωση, σε συνεργασία με τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου, στην οποία περιλαμβάνεται πεζοπορία, περιβαλλοντική και ιστορική ξενάγηση στο Όρος Αιγάλεω. Η εκδήλωση αυτή έχει καταγραφεί στις Περιβαλλοντικές Δράσεις του ΟΗΕ και έχουμε λάβει σχετική βεβαίωση συμμετοχής/ Certificate of Appreciation.


Την ίδια περίοδο αρκετοί σύλλογοι, φορείς, εκπαιδευτικοί κ.ά. διοργανώνουν αξιόλογες εκδηλώσεις και δράσεις  για την ΠΗΠ. Σας παρουσιάζουμε ορισμένες απ΄ αυτές:

Παρασκευή 5 ΙΟΥΝΙΟΥ:


ECOELEUSIS: Δύο Εισηγήσεις του Δρ. Αναστασίου Μαυράκη για το Θριάσιο | ώρα 8 μ.μ.:
  • «Το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου Πεδίου: μια ματιά στην εξελικτική του πορεία»
  • «Ακραία Καιρικά Φαινόμενα στο Θριάσιο Πεδίο και επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον»
Ο BοτανικόςΚήπος Ι. & Α. Ν. Διομήδους, σας προσκαλεί σε μία επίσκεψη-περιήγηση, από τις 07:00 έως τις 15:00. 

Συγκέντρωση για το Πάρκο Γουδή,  για τον αγωνιστικό εορτασμό της 5ης Ιούνη με κεντρικό σύνθημα ''ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ'' στη θέση Ρυθμός του Δήμου Ζωγράφου. 

Ο  Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου διοργανώνει μαζί με την Τοπική Κοινότητα Σταμνάς ημέρα καθαρισμού της παραλίας Σταμνάς. Το βράδυ παράσταση θεάτρου σκιών του Καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού «Ο Καραγκιόζης στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού». 

«ECO FESTIVAL Δήμου Σερρών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων»

Η Εφορεία ΑρχαιοτήτωνΚαστοριάς -σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, το Δήμο Καστοριάς και το Δήμο Άργους Ορεστικού- συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές». 

Κυριακή 7 Ιουνίου:  

Με αφορμή την ΠΗΠ και την έκδοση του βιβλίου του Γιάννη Σχίζα «Ο Κήπος μου – ένα αφήγημα πολεοδομικών προθέσεων», εκδήλωση με θέμα «ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ». Ομιλητές: Άκης Ασπρογέρακας, Μαρία Σωτηροπούλου, Ελένη Γούλα, Μιχάλης Μιχελής | στο κτήμα Πάτμου και Καραβία 23 (Κατάληψη, περιοχή Πατησίων), ώρα 12:00.

Φορέας Διαχείρισης Βίκου Αώου & ΠίνδουΠεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο «Βόρεια Πίνδος» 

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου και οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνουν  πεζοπορία, γνωριμία με το Όρος Αιγάλεω, Ποικίλο.

Πρωτοβουλία «Ένα Πάρκο για όλους στο Ελληνικό»,  πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού |
 από τις 11π.μ και μετά: να περιποιηθούμε τις ελιές που φυτέψαμε πριν τρία χρόνια |  να συζητήσουμε τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε να γίνει  στο Ελληνικό και στην παραλία του Αγίου Κοσμά. 
Στον «Aυτοδιαχειριζόμενο Αγρό Ελληνικού» |  Πρόσβαση στον χώρο του «Αγρού» από Λ.Βουλιαγμένης- ΜΕΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού- δίπλα στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο | parkogiaolous@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου