Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΠΡΟΣ Ευρωβουλευτές: "Να καταψηφίσετε την έκθεση της Επιτροπής Εμπορίου για: Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) – Ιnvestor to State Dispute Settlement (ISDS)


Ανθέων 72, 12461 | Mail: naturefriendsgreece@gmail.com | Τηλ. FAX: 215 5257408
Καταστατικό, Ειρηνοδικείο Αθηνών Α.Μ. 30425  | ΑΦΜ:997557187, ΔΥΟ Αιγάλεω

25/5/2015

Προς τους Ευρωβουλευτές της Ελλάδας [Εξαιρούνται της Χ.Α.]

ΚΟΙΝ: Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου [Εξαιρούνται της Χ.Α.]

ΘΕΜΑ: "Να καταψηφίσετε την έκθεση της Επιτροπής Εμπορίου για: Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) – Ιnvestor to State Dispute Settlement (ISDS) "

Κυρίες και κύριοι Ευρωβουλευτές,

Σύμφωνα με ενημέρωση του Europarl TV, τις επόμενες ημέρες πρόκειται «Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν σχετικά με την έκθεση της Επιτροπής Εμπορίου για την TTIP» ΕΔΩ

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece θεωρούν  ότι η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων/ TTIP, και ιδιαιτέρως ο Διακανονισμός Διαφορών μεταξύ Επενδυτή και Κράτους/ISDS, είναι μια απειλή για την προστασία του περιβάλλοντος, τα εργασιακά δικαιώματα, τη διατροφική ασφάλεια, την καλλιέργεια και εμπορεία ΓΤΟ/μεταλλαγμένων, την χρήση τοξικών χημικών, την προστασία προσωπικών δεδομένων, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τη δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία, τις πολιτικές και τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Σας υπενθυμίζουμε ότι 49 φορείς και κινήσεις πολιτών από όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και οι ΦτΦ, είχαν υπογράψει κείμενο ενάντια στις ληστρικές εμπορικές συμφωνίες και είχαν συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης, 18 Απριλίου.

Οι ΦτΦ συμμετέχουν στην Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TISA η οποία σας είχε στείλει επιστολή στις 14 Απριλίου 2014 σας  «εφιστούσε την προσοχή και σας υπογράμμιζε τους κινδύνους για την οικονομία, τον περιβάλλον, την ποιότητα των τροφίμων, την Εθνική Ανεξαρτησία, τα κοινωνικά αγαθά, την προστασία των προσωπικών δεδομένων κ.λπ. που θα έχει η υπογραφή και η εφαρμογή της  αλλά και της  για την χώρα μας.» [ΕΔΩ]

Με την επιστολή μας αυτή, σας καλούμε να καταψηφίσετε την έκθεση της Επιτροπής Εμπορίου για την TIIP, η οποία αποτελεί το Δούρειο Ίππο για τη χώρα μας.
------------------------------------
Το Ελληνικό Δίκτυο "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece" ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI http://www.nfi.at/ συμμετέχουν 45 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συγκαταλέγονται στους GREEN10/G10, που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ευρώπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου