Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ECOELEUSIS "Δεν ήταν απρόβλεπτο ούτε αναπόφευκτο το ατύχημα στα ΕΛΠΕ!" | "Βρώμικη ενέργεια" με βρώμικες, επικίνδυνες, εργασιακές, ανθυγιεινές και περιβαλλοντικές συνθήκες | Γιατί δεν επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην αρχή του συμβάντος αλλά αργότερα?


Όλα τα θανατηφόρα βιομηχανικά συμβάντα [δεν υιοθετούμε τον όρο ατυχήματα] δεν προκύπτουν από το πουθενά.  Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων παραλήψεων, ενεργειών, ή καταστάσεων και τις περισσότερες φορές συντρέχουν περισσότερες από μια αιτίες για να δημιουργηθούν επικίνδυνες εργασιακές, ανθυγιεινές  και περιβαλλοντικές συνθήκες, ακόμα και πυρκαγιά, όπως αυτή που ξέσπασε στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου [πρώην ΕΛΔΑ] με αποτέλεσμα έξι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρέπει να γίνει σοβαρός έλεγχος ΤΩΡΑ για τις αιτίες ή τις παραλήψεις που συνέβαλαν στο να προκύψει η πυρκαγιά στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου. Έλεγχος σε όλα τα επίπεδα: πολιτικό, διοικητικό, τεχνικών προδιαγραφών, μέτρων ασφαλείας και ελέγχων, ειδικοτήτων, συνθηκών και ωραρίου εργασίας, εντατικοποίησης και ψυχολογικών πιέσεων κ.λπ.

Θα πρέπει να ερευνηθεί άμεσα η καταγγελία ότι "η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία είναι υπεύθυνη για την κατάσβεση πυρκαγιών, ακόμα και σε ιδιωτικούς ή βιομηχανικούς χώρους, δεν επενέβη στο συμβάν. Για την ακρίβεια τα πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας έμειναν έξω από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου!!! Οι υπεύθυνοι των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου επέτρεψαν την είσοδο των πυροσβεστικών οχημάτων μετά τη λήξη του συμβάντος και τα χρησιμοποίησαν για την ψύξη της μονάδας" [διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ]

Για το θέμα οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ θα επανέλθουμε με αναλυτική ανακοίνωση. Όμως από τώρα θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η "βρώμικη" ενέργεια [παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά, διυλιστήρια] δημιουργούν σοβαρές επαγγελματικές ασθένειες και εργατικά συμβάντα με θανάτους και υψηλά ποσοστά αναπηρίας. Αυτές οι "παράπλευρες απώλειες" δεν πρέπει να υποτιμούνται. 

Για την ώρα σας συνιστούμε να διαβάσετε α) την πρώτη ανάρτηση στον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., λίγες ώρες μετά το συμβάν [ΕΔΩ] β) την ανάρτηση στο ECOELEUSIS [ΕΔΩ] γ) την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων κ.λπ. των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου στο BARIKAT [ΕΔΩ] γ) το ρεπορτάζ στην ΕΦΣΥΝ [ΕΔΩ]
---------------
Επίσης θέλουμε να υπενθυμίσουμε δύο ακόμα  επεισόδια στα ΕΛΠΕ Ελευσίνας  την Κυριακή 29 Μαρτίου και στις 2 Φεβρουαρίου 2015 [ΕΔΩ]. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου