Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Εθελοντικά, «σεμνά και ταπεινά», χωρίς τυμπανοκρουσίες και επιχορηγούμενα προγράμματα καθάρισαν τον Όρμο του Τριστόμου στην Κάρπαθο


Με αφορμή την εκστρατεία "Καθαρίζουμε τη Μεσόγειο" [Clean Up the MED], την Κυριακή 24 Μαΐου,  o Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας Καρπάθου, μέλος του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ, απομάκρυνε εθελοντικά, «σεμνά και ταπεινά», χωρίς τυμπανοκρουσίες από τις ακτές του νησιού πλαστικά, σκουπίδια... κ.λπ.


Ο Καθαρισμός έγινε  στον Όρμο του Τριστόμου με τη συνεργασία του Ομίλου Φίλων Βουνού  και Θάλασσας Καρπάθου και του Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου και Σαρίας με τη συμβολή του Αντιδημάρχου Γιώργου Πρωτόπαπα.

O κ.Μανώλης Παναγιώτου, πρώην και τώρα επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου μας είπε τα εξής για τον καθαρισμό των του Όρμου της Καρπάθου:
 «Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και του εμπορίου έχουν αυξήσει πολύ την ρύπανση του περιβάλλοντός μας που  αυξάνει με γοργούς ρυθμούς. Είναι καθήκον αλλά και υποχρέωση να συνειδητοποιήσουμε  γρήγορα ότι βαίνουμε στην καταστροφή. Το παράδειγμα μας ίσως ευαισθητοποιήσει όλο και περισσότερο κόσμο για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα κόσμο καλύτερο απαλλαγμένο από σκουπίδια και κατ' επέκταση από τοξικά απόβλητα και βλαβερές ουσίες. Ως ενταγμένοι Φίλοι της Φύσης καλούμε όλους να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.»

 

 [Η ομάδα ετοιμάζεται....]











[Μετά τον καθαρισμό... | Συγχαρητήρια] 




Ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας Καρπάθου είναι ιδιαίτερα ενεργός, πραγματοποιεί ορεινές πεζοπορίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, προβάλλει τη λαϊκή νησιώτικη παράδοση και συμβάλει στην ανάδειξη και στην ήπια ανάπτυξη του νησιού.
-----------------------------
Λίγες ημέρες πριν, μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου και των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ συμμετείχαν στον καθαρισμό της Ακτής Ασπροπύργου [ΕΔΩ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου