Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

MARX ECOLOGY [με αφορμή τη γέννηση του MARX, 5 Μαΐου 1818]

[Κλικάρετε στη φωτογραφία για να μεγεθυνθεί]

O ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece με αφορμή τη γέννηση του Marx, 5 Μαΐου 1818, παρουσιάζουν το βιβλίο "MARX ECOLOGY, έκδοση Black Pepper. [κλικάρετε ΕΔΩ για να το διαβάσετε]
Το βιβλίο είναι μια συλλογή κειμένων δύο Μαρξιστών επώνυμων και αναγνωρισμένων φιλοσόφων, πανεπιστημιακών και αποτελείται από τα εξής μέρη:

1- Marx and the Rift in the Universal Metabolism of Nature του John Bellamy Foster . [ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο JBF έχει γράψει το εξαιρετικό βιβλίο “MARX’S ECOLOGY – materialism and nature”, εκδόσεις Monthly Review, 2000, το οποίο διαθέτουμε στα αγγλικά, αλλά δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί στην Ελληνική γλώσσα. Ο ίδιος έχει γράψει και το “Ecology Against Capitalism” που στη χώρα μας κυκλοφόρησε to 2005, με τον τίτλο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ και ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ [παρουσίαση ΕΔΩ]

2- The Ecology of Marxian Political Economy του John Bellamy Foster

3- Marx and Ecology/1 του Michael Malking (Κομμουνιστικό Κόμμα Μεγάλης Βρετανίας)

4- Marx and Ecology/2 του Michael Malking

5- Marx and Ecology/3 του Michael Malking

Η έκδοση στην πραγματικότητα συγκεντρώνει και παρουσιάζει τα άρθρα των Forest, Malking που είχαν ήδη δημοσιευτεί στο Monthly Review και Weekly Worker αντίστοιχα.

Υπογραμμίζουμε ότι το εξώφυλλο της παρουσιαζόμενης ψηφιακής έκδοσης του Black Pepper “ MARX ECOLOGY” είναι σχεδόν το ίδιο με το εκείνο του Forest “MARX’S ECOLOGY”.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι οι ΦτΦ/NFGR θεωρούν ότι στη χώρα μας υπάρχει έλλειμμα Οικολογικών εκδόσεων που να αμφισβητούν τον καπιταλισμό καθώς και γνώσεων Πολιτικής Οικολογίας. Η σημερινή ανάρτηση που γίνεται με αφορμή τη γέννηση του MARX είναι μια πρώτη παρέμβαση και ένα δείγμα του «εκπαιδευτικού προγράμματος» των ΦτΦ που προγραμματίζουμε για να ξεκινήσει το 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου