Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Διάβημα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων προς τον ΟΗΕ | Δεν είναι αποδεκτό να διοριστεί ο Jean Todt ως ως Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου |FIA PRESIDENT AS UN ENVOY FOR ROAD SAFETY ?


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λουξεμβούργο 4 Μαΐου 2015

  • Διορισμός του προέδρου της FIA (Διεθνής Συνομοσπονδία Αυτοκινήτου) σαν Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για την οδική ασφάλεια. 
  • Είναι ο πρόεδρος της FIA ο κατάλληλος άνθρωπος για να προάγει την οδική ασφάλεια στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών;
Η FEVR (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) συγκλονίστηκε από τα νέα της προηγούμενης εβδομάδας, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών όρισε τον κ Jean Todt, Πρόεδρο της FIA – Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου– ως ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια.

[Jean Todt, Πρόεδρος της FIA – Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, ορίστηκε ως ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια!!!  Οι ΦτΦ/NFGR σχολίασαν το "τροχαίο συμβάν" ως εξής: "Έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα"]

Πιστεύουμε πως αυτός ο διορισμός στέλνει το απόλυτα λάθος μήνυμα σ’ όλο τον κόσμο και ειδικά σ’ όλες τις ΜΚΟ παγκοσμίως που εργάζονται αδιαλείπτως για περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους αλλά και για την απονομή δικαιοσύνης στα θύματα τροχαίων συγκρούσεων και θα είναι τελικά επιζήμιος για την αντιμετώπιση της “παγκόσμιας κρίσης στα θέματα οδικής ασφάλειας”.

Ακόμα και ο χρονικός προσδιορισμός του παραπάνω γεγονότος, μόλις 3 δηλαδή μέρες πριν την έναρξη της παγκόσμιας εβδομάδας για την οδική ασφάλεια – η οποία είναι φέτος από τον ΟΗΕ επικεντρωμένη στο θέμα “Παιδί και Οδική Ασφάλεια”, αποτελεί από μόνο του ένα απογοητευτικό γεγονός.

Για τη FEVR δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από το να διαχωρίσει επισήμως τη θέση της και να καταγγείλει τον παραπάνω διορισμό . Ο κ. Todt μπορεί να είναι εξαιρετικός στον τομέα του – την αγωνιστική βιομηχανία– αλλά για εμάς, τα θύματα τροχαίων, δεν αποτελεί την κατάλληλη προσωπικότητα του αξιόπιστου, ουδέτερου συνηγόρου όλων των χρηστών του οδικού δικτύου και ιδιαίτερα των ευάλωτων χρηστών – πεζών, ποδηλατών και ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Η FEVR δεν είναι ενάντια στη χρήση αυτοκινήτων, κι εμείς τα χρησιμοποιούμε μερικές φορές. Δεν είμαστε, επίσης, εναντίον των αγώνων σε κλειστές πίστες ταχύτητας. Είμαστε ακόμα υπέρ της διασφάλισης και επέκτασης των χαρακτηριστικών ασφαλείας, τα οποία είναι αποτελεσματικά στα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη, σ’ όλα τ’ αυτοκίνητα που πωλούνται στις αναπτυσσόμενες χώρες. Όμως είμαστε ξεκάθαρα εναντίον αυτού του διορισμού.

“Όλοι οι συνεργάτες της FEVR όσο κι εγώ είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι από το διορισμό ενός εκπροσώπου του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη θέση του Ειδικού Απεσταλμένου για την Οδική Ασφάλεια του ΟΗΕ. Ειδικά δεδομένου ότι αυτό έγινε χωρίς διαβούλευση με τις σχετικές ΜΚΟ και τα ενδιαφερόμενα μέρη, μετά τις αρχικές ενστάσεις σ’ ένα τέτοιο διορισμό.”

Jeannot MERSCH, πρόεδρος της FEVR. 

Η FEVR είναι διαπιστευμένη οργάνωση-σύμβουλος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ, μέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας για την Οδική Ασφάλεια του ΟΗΕ, μέλος των Δ. Συμβουλίων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ασφάλεια των Μεταφορών (ETSC) και της Παγκόσμιας Συμμαχίας ΜΚΟ για την Οδική Ασφάλεια.

-----------------------------------
Σαν απάντηση στην προκλητική ενέργεια του Γ.Γ. του ΟΗΕ η FEVR έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ένα βίντεο [ΕΔΩ] που περιλαμβάνει μικρά παιδιά θύματα της ταχύτητας από το Λουξεμβούργο, την Ιρλανδία και την Ελλάδα. Ανάμεσα τους τα δικά μας παιδιά που έχασαν την ζωή τους στο δρόμο, ο Αλέξανδρος Γκαραγκάνης, ο Σόλων Καρυδάκης, ο Οδυσσέας Κουκουζέλης και ο Πάνος Τζαβάρας, μαζί με τα βαριά τραυματισμένα δίδυμα David & Claudia Maciorowski.  
----------------
Δείτε-υπογράψτε το κείμενο διαμαρτυρίας προς τον γ.γ. του ΟΗΕ: ΕΔΩ
ΠΗΓΗ SOSTE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου