Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Κυριακή 31 Ιουλίου στην Αίγινα: "Η Μεσογειακή Φώκια στο Σαρωνικό Κόλπο"

Η μεσογειακή φώκια στον Σαρωνικό Κόλπο. | Ημερίδα Κυριακή 31/7/16

Τι να κάνουμε με τις φώκιες μας στην Αίγινα, στη Μονή, στο Αγκίστρι, στην Ύδρα, στον αη Γιώργη; Τι να κάνουμε για την υπεραλίευση που καταστρέφει και τις θάλασσες και τους ψαράδες μας;

Να φτιάξουμε προστατευόμενες θαλάσσιες ζώνες; Να φτιάξουμε τεχνητούς υδροβιότοπους; Να στήσουμε δίκτυο ανάδοχων νησιών της φώκιας, με ήπιο τουρισμό και τα κέρδη να καλύπτουν τις αποζημιώσεις στα δίχτυα;

Την Κυριακή 31 Ιουλίου και ώρα 10.45, στο Γενικό Λύκειο της Αίγινας.


Εισηγούνται: η Δρ.περιβαλλοντολόγος κ. Σαλωμίδη Μαρία, η νομικός κ. Καστρινάκη Λιάνα, ο καθηγητής κ. Ήφαιστος Παναγιώτης.

Για να ενημερωθούμε σχετικά με τις φώκιες και την αλιεία, να εντοπίσουμε τα προβλήματα και με τον διάλογο να προσεγγίσουμε διεξόδους. Να ανιχνεύσουμε προοπτικές μιας άλλης Οικονομίας, εκείνης που εγκαταλείψαμε τόσο επιπόλαια, της Παραγωγής και της Συνεργασίας. Να αξιοποιήσουμε δημιουργικά αναβαθμίζοντας και όχι ασεβώς σπαταλώντας την κληρονομιά μας, φυσική και πολιτισμική. Στην Αίγινα, όπως και στην Ελλάδα μας, που μεγαλούργησαν στην θάλασσα, με την θάλασσα και από την θάλασσα.

Προστατεύοντας τις φώκιες, προστατεύουμε τους αλιείς, προστατεύουμε τις θάλασσες, πλουτίζουμε την Αίγινα και την Ελλάδα.


Διοργάνωση: ‘’ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ’’ //vimasaronikou.wordpress.com/

Συμμετέχουν και στηρίζουν: Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική-ΟΠΑΕΠ, Σύλλογος «οι Φίλοι της Αίγινας», Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας «ο Καποδίστριας», Επαγγελματικός Σύλλογος Αλιέων «ο Άγιος Νεκτάριος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου