Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Τρεις πρόσφατες "σφαλιάρες" στο Δημήτρη Πικιώνη | "Γαίας Ατίμωσις" (Δια τήν προστασίαν τού τοπίου) | Να προστατεύσουμε το έδαφος και το τοπίο

 
[Φωτ. The PressProject - Υδροβιότοπος κοντά στο χωριό Βολισσός της ΒΔ Χίου]

Απόσπασμα από την ομιλία του Δημήτρη Πικιώνη (1954) :
"....Η γή τούτη (Αττική γή) είχε, μαζί με μερικές άλλες, το προνόμιο να διδάξει στον άνθρωπο μιά από τις πιό υψηλές μορφές της αποκάλυψης του παγκοσμίου λόγου. Και τη μορφήν αυτή την έπλασε ο αρχαίος καθ' ομοίωση τούτης της γης, θε νά 'λεγα πως την ανέσυρε μεσ' απ' το χώμα της και τους βράχους της, κατά τη συμβολική ρήση του σοφού Κιμρί, που έλεγε πως "μέσα στο χώμα πρέπει να βλέπουμε, γιατί εκεί μέσα προετοιμάζονται όλα". Μέσα στο χώμα, δηλαδή στην εγκρυπτόμενη στη Φύση αποκάλυψη του κόσμου του νοητού..."
Ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Πικιώνη καθώς και άλλες πληροφορίες για τον αρχιτέκτοτα, ζωγράφο και στοχαστή διαβάστε στο blog των ΦτΦ για το ΕΔΑΦΟΣ [ΕΔΩ]
 ---------------
Οι "σφαλιάρες" προφανώς δεν έπεσαν από τους ασεβείς  στο πρόσωπο του Δημήτρη Πικιώνη αλλά στην Ελληνική φύση, στο Ελληνικό έδαφος και το Ελληνικό τοπίο και είναι ένα μικρό δείγμα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα μόνο σε μία ημέρα!!!

"Σφαλιάρα πρώτη" Μικρή μαφιόζικη ιστορία νεοελληνικής ανάπτυξης: Στο χωριό Βολισσός της ΒΔ Χίου, όπου ζω τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ένας υδροβιότοπος, τον οποίον η ελληνική νομοθεσία προστατεύει αυστηρά. Κατ’ απαίτηση όμως μερίδας κατοίκων του χωριού, οι οποίοι δεν λογαριάζουν τίποτε μπροστά στην προσωπική τους διευκόλυνση, ο Δήμος συνήθιζε επί πολλά χρόνια κάθε καλοκαίρι να μπαζώνει με χώμα και βράχια τον υδροβιότοπο, να τον αποξηραίνει και να κατασκευάζει πρόχειρο δρόμο επί της παραλίας για να περνούν με τα οχήματά τους οι διερχόμενοι.
[Περισσότερα στο ΤΗΕ PRESSPROJECT ΕΔΩ

"Σφαλιάρα δεύτερη" Στη δικαιοσύνη η περιβαλλοντική καταστροφή: "Αγανάκτηση, θλίψη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Κρήτης η αποκάλυψη του neakriti.gr για την μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που έχει συντελεστεί 8 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου από τον παλιό παραλιακό δρόμο αμέσως μετά το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης με το μπάζωμα της εκβολής του Καρτερού ποταμού. Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες μπαζώνονται οι εκβολές του ποταμού Καρτερού και καταστρέφεται ένας από τους ελάχιστους υγροβιότοπους που υπάρχουν στο Δήμο Ηρακλείου και να πλήττεται η βιοποικιλότητα της περιοχής με ανυπολόγιστη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον".
[Περισσότερα στο  ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ ΕΔΩ]
"Σφαλιάρα τρίτη" Λακωνικής Γαίας Ατίμωσις: "Οι πυλώνες υψηλής τάσης περνούν μέσα από περιοχές ειδικής νομοθετικής προστασίας και η εγκατάστασή τους συνιστά βάρβαρη, βίαιη επέμβαση στο περιβάλλον, στη ζωή και την υγεία των κατοίκων. Θα υποβαθμίσουν δε την οικονομία της περιοχής, ενώ σήμερα αυτή είναι προσανατολισμένη στις ήπιες μορφές της αγροτικής και της τουριστικής ανάπτυξης με προστασία του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος." 
[Περισσότερα στην ΑΥΓΗ]
 --------------
Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece είναι οι εθνικοί συντονιστές στην Ευρωπαϊκή εκστρατεία people4soil για την νομική προστασία των εδαφών. Η εκστρατεία που έχει στόχο την ενημέρωση και τη συγκέντρωση 1 εκατ. υπογραφών στις χώρες της Ε.Ε. θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2016. Για την Ελλάδα αντιστοιχούν 15.750 υπογραφές. Θα τις εξασφαλίσουμε; ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου