Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχθηκε και κατέγραψε το αίτημα των people4soil μέσω της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για την προστασία του εδάφους | Commission registers 'People4Soil' European Citizens' Initiatives


People4Soil | ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ:
Είμαστε ένα ελεύθερο και ανοικτό δίκτυο ευρωπαϊκών ΜΚΟ, ερευνητικών ιδρυμάτων, ενώσεων αγροτών και περιβαλλοντικών ομάδων. Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την αυξανόμενη υποβάθμιση των εδαφών, τόσο στην ΕΕ όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο: η διάβρωση, η επισφράγιση, η απώλεια οργανικής ύλης, η συμπίεση, η αλάτωση, οι κατολισθήσεις και η μόλυνση έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, στην ασφάλεια των τροφίμων, στα φυσικά οικοσυστήματα, στη βιοποικιλότητα και στο κλίμα, καθώς επίσης και στην οικονομία μας. 

ΚΑΛΟΥΜΕ να δηλώσουν υποστηρικτές της εκστρατείας :

ΜΚΟ, ερευνητικά ιδρύματα, ενώσεις αγροτών, περιβαλλοντικές ομάδες να δηλώσουν υποστηρικτές της εκστρατείας [ΕΔΩ]
 

Βασικές πληροφορίες:
  1.  Επισκεφτείτε το site της εκστρατείας people4soil ΕΔΩ οι βασικές πληροφορίες στη γλώσσα μας. Περισσότερες πληροφορίες στην αγγλική γλώσσα ΕΔΩ.
  2. Στόχος της εκστρατείας people4soil  είναι α) η συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών στις χώρες της Ε.Ε β) για την Ελλάδα αντιστοιχούν 15.750 υπογραφές. Η εκστρατεία γίνεται μέσω της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών/ ECI και θα έχει διάρκεια δώδεκα (12) μήνες, Σεπτέμβριος 2016 - Σεπτέμβριος 2017.
  3. Οι θέσεις της εκστρατείας για την προστασία του εδάφους, position paper, είναι στα αγγλικά  ΕΔΩ "Read the cal" [το κείμενο είναι μεταφρασμένο και στα Ελληνικά και θα είναι διαθέσιμο]
  4. Η πλατφόρμα συλλογής των υπογραφών έχει εγκριθεί από  την Ευρωπαΐκή Επιτροπή και θα είναι διαθέσιμη στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 [ΕΔΩ].
  5. Από την Ελλάδα έχουν δηλώσει υποστηρικτές της εκστρατείας, μέχρι σήμερα, δέκα τέσσερις  (14) φορείς [ΕΔΩ - Greece]. Κάθε χώρα έχει έναν εθνικό συντονιστή [ΕΔΩ]. Από την Ελλάδα είναι ο Θοδωρής Ορεινός εκ μέρους των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ.
ΜΙΑ εκστρατεία που αξίζει την ενεργό υποστήριξή μας με όλους τους τρόπους, και με την υπογραφή μας από τέλη Σεπτεμβρίου 2016 και για δώδεκα μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου